Indvielse af lysglobe
ved vores tidligere sognepræst, Viggo Noe

Søndag den 13.10. kl.10.30 er der en særlig festlig gudstjeneste i Sejlstrup kirke ved vores tidligere sognepræst Viggo Noe
Efter højmessen vil vi indvie vores lysglobe, som er designet af Viggo Noe. Den har ligget i støbeskeen siden 2013. Men nu er den blevet til virkelighed takket være Verner Nielsens (Harritslev) færdigheder.
Viggo og Verner har tidligere arbejdet sammen om et kunstværk til Sdr. Harritslev kirke.
Der er lagt mange tanker ned i udformningen af lysgloben, som er tænkt specielt til vores kirke. Det vil Viggo Noe fortælle os om, når, eller mens, vi tænder lysene i globen. Og Verner vil fortælle os om udfordringen at få overført designet fra papir til materialer.
Vi vil også ved samme lejlighed indvie vores ”spisekrog” i kirken. Vi har fået lov til at fjerne den nederste bænk i kvindesiden. Det betyder, at vores kirkerum er blevet mere fleksibelt. Der er nu plads til kørestole til gangbesværede, der kan sættes et bord op til kirkefrokost og sikkert meget mere. Og nu får lysgloben sin iøjnefaldende plads i nichen, hvor den tidligere kvindeindgang var.
På søndag vil vi tage ”spisekrogen” i brug og servere en lille sandwich og et glas, og glæde os over, at den gamle middelalderkirke ud over det kristne fællesskab også kan være rammen om fællesskab på det menneskelige plan.
Og samtidig er der mulighed for at beundre vores nye alterdug, som er designet og broderet af sognepræst Kirstine Rafn, Vrejlev-Hæstrup pastorat.
Sejlstrup Menighedsråd