Velkommen til Sejlstrup Sogn

SEJLSTRUP KIRKE er en kvaderstenskirke bygget i romansk stil i perioden ca. 1100-1200. Fra våbenhuset, som er en senere tilbygning til kirken, træder de ind i kirken ad den gamle mandsindgang. Lige overfor INDGANGEN kan man stadig se den tilmurede kvindeindgang. Oprindeligt kunne mænd og kvinder ikke benytte samme indgang, ligesom de heller ikke kunne sidde i samme side af kirken.

Til venstre for indgangen finder De ORGLET, som er et Frederik Nielsen orgel fra omkring århundredskiftet. Orglet er et typisk senromantisk orgel med fire stemmer, hvilket giver det en blød og behagelig klang. Det blev i 1943 indkøbt af menighedsrådet i Vrå for midler samlet sammen af sognets beboere. Der blev ansat en organist og Sine Nymann blev ansat som bælgtræder til en løn af 100 kr. årligt Orglet blev dog senere forsynet med en blæser. I 1990 blev det grundigt restaureret af orgelbygger Husted Fredensborg, således at de gamle træpiber og bælgen er bevaret.

Se mere om kirken her